O seara frumoasa !


0_7964f_3aeca044_LMulti n-au o părere bună despre oamenii divorţaţi. O ştim cu toţii.

„De ce aş iubi un om divorţat?” Mi-a spus de curând cineva. De ce nu? ar trebui să fie întrebarea. Un om divorţat nu e un criminal, un om fără suflet. Ci e un om cu o altă poveste de viaţă. E un om care, ca toţi ceilalţi a plecat cu speranţă, încredere că îşi va petrece restul vieţii alături de omul care îi jură iubire până la moarte. Celor care judecă le-aş spune că divorţul e un eveniment care i se poate întâmpla oricui, indiferent de vârstă. Poţi divorţa după câteva luni la fel de bine cum poţi divorţa după câţiva ani sau chiar o viaţă de om. Celor care nu înţeleg le-aş spune să se pună în locul omului divorţat un moment. Să privească cât se poate de obiectiv lucrurile. Oamenii sunt liberi să facă ce doresc cu viaţa lor. Iar eu aş spune cu încredere că un om divorţat nu e mai puţin bun. Aş spune cu încredere că un om divorţat deşi nu mai e la fel de credul…dacă ai răbdare vei descoperi un om bun, frumos, compatibil cu tine. Aş spune oamenilor să nu-i judece să le ofer o şansă, toţi avem dreptul la o şansă. Nu aş spune să aibă grijă(cum spun toţi) eu aş spune că există oameni divorţaţi, femei, bărbaţi cu, care te poţi gândi să formezi o familie. Aş spune cu încredere că oamenii divorţaţi sunt oameni buni dar uneori fără noroc….0c2i2mtyj0i88qnnj8no

Oamenii divorţaţi nu sunt mai puţini buni, ci mai puţin norocoşi!Ga94FOOb_uJa2nG9JIm3U0nCLGEY16rK5GrCePy5_1ohGyjxLDEwbg==

sursa net,BIBI M .O seara  frumoasa si o noapte linistita!

x_5HArKd_M2vBVv20jUMppzTlHo5Ic5TvmbY1GSJRINS1qJXldbwWA==stlfl001085vipicsstlfl000883vipics

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la O seara frumoasa !

 1. Ileana zice:

  Buna seara! Asa este draga mea, ai dreptate, insa uni dintre noi au pareri diferite 😉
  O seara frumoasa, pupici! ❤

  Apreciat de 3 persoane

 2. anitanna zice:


  Dragostea,asteptarea,iubirea…
  -…aduc neliniste ; ne temem ca vantul va ajunge inaintea noastra cu atingerea, ploaia cu mangaierea ,ninsoarea cu duiosia, soarele cu caldura, pe care am vrea ca noi sa le daruim … Am da orele inainte cand suntem departe, am opri ceasul in loc cand suntem impreuna . E atat de greu sa ramanem in clipa in care suntem incat ni se pare ca nu facem destul pentru fericirea noastra .

   photo 999812_557157127676275_1039565904_n.jpg Dar va veni o vreme cand o clipa impreuna e mai adanca decat marea si mai linistitoare decat toate promisiunile lumii , aceea e clipa cand a iubi si a fi iubit danseaza pe aceeasi melodie , fara sa oboseasca ..
  AiY2kiN4jvXDGZjo383PYI7t0MGw6hOUnbFAB5GY

  Apreciat de 1 persoană

 3. anitanna zice:

  Prietene …ti-as darui un zambet ….
  o raza de la soare …
  ti-as sterge lacrima atunci cand te doare …
  vroiam doar sa impart bucurie cu tine …
  iar tristetea toata sa o iau eu cu mine ….
  o raza de soare in inima ta

  Prietene photo jvY-PjgEaYh6M-7vv_3p45MjlTugP8hiH-iBPXEdr7Aqt88hVjF-lA.gif…iti daruiesc o floare…

  Dacă porţi iubire în suflet, te rog, să n-o-mparţi cu mine…
  Dă-mi-o întreagă, atunci când sufletul îmi e pustiit!
  Odată, ţi-o voi da înapoi, cu dobândă!
  Dar, dacă în zâmbetul tău nădejdea s-a preschimbat în durere,
  Poftim, ia-l pe al meu! Eu mai am câteva mii, de rezervă!

  Prietene, dacă porţi soare-n privire, te rog, împarte-l cu mine…
  Doar o fracţiune de zâmbet, cât îl încarc pe al meu”!
  Odată, ţi-l voi da înapoi însutit!
  Dar, dacă în ochii tăi şiroieşte-n ascuns o mare durută de lacrimi,
  Dă-mi-le-ntregi! Şi nu ţi le voi da inapoi, niciodată!

  Prietene…! photo BXeUwgU1qiisYF5bXdpDCkQeFZeLV1Wi40KMrrDPUXHlwang4RNBqQ.png ..e luna MAI… e luna liliacului inflorit,a dragostei si a iubirii…

  Apreciat de 1 persoană

 4. anitanna zice:

  Am prins odata in mana o picatura de ploaie ce tinea prizonier un vis. Am inchis ochii lasand-o sa-mi alunece printre degete , usor, pana ce s-a zdrobit de pamant.
  Parca incepe sa ploua…daca ar ploua ar fi sufletul meu in incercarea de a se prabusi pe o picatura de apa incet, catre pamant, calcat de nemilosii trecatori
  Nu e greu sa ne indragostim si nici sa ne dorim sa fim langa cineva ; greutatea , dar si virtutea , este sa ramanem consecventi in alegerea noastra . Cele mai multe poeme si cantece se scriu despre durerea de a fi pierdut ocazia de a fi fericit , despre durerea de a fi inteles prea tarziu cine era acea fiinta care ne purta tacut in sufletul sau , despre neincrederea celor ramasi „nevazuti ” de a-si mai arata dorintele. Nu e prea tarziu sa stim ce ne dorim si nici ca sa le pastram pentru totdeauna …..Iubirea e singura ce poate să dea puteri nebănuite unui bărbat…frumuseţe incredibilă unei femei…bunătate fără margini inimii…strălucire fără seamăn ochilor…linişte deplină sufletului….
  O picatura de roua ce cade din inaltimi reflecta in peretii ei tot vazduhul,ceea ce e fara margini in afara,se adanceste inauntrul ei,afundandu-se fara margini.Asa e si sufletul omenesc,o oglinda sferica ,avand in adancimea ei o constiinta…de aceea minunea fara margini ,de afara,ne intereseaza mai putin decat minunea dinauntru,tot asa fara de margini.
  Sufletul nu ar avea curcubeu daca ochii nu ar avea lacrimi ! Sunt ochii ce pot descifra povestea scrisa a unui suflet dar pentru asta trebuie multa rabdare si mai ales iubire.Fiecare suflet e o carte deschisă, ascunsă intr-o pivniţă unde se prelinge doar o frântura de lumină.Păcat că unele suflete au filele ruginite de timp si asteptari tăcute…si cu greu mai pot fi descifrate…..

  de Ababei C-tin.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Adi zice:

  Divorțul ca fapt divers
  @Iulia Badea-Guéritée

  Exista un timp când a divorţa era ruşinos. Nu foarte demult, acum vreo 25 de ani, iar majoritatea românilor preferau compromisul, unei complicaţii care, poate, la final, le-ar fi făcut viaţa ceva mai suportabilă. În acele vremuri, motivul divorţului, spun sociologii şi statisticienii, era legat de eternul adulter, uneori de violenţe sau beţie. Altfel, toţi românii considerau, şi nu numai ei, că o căsnicie este făcută să dureze pe viaţă, într-un mod foarte egoist catolic, şi că dacă sunt probleme într-un cuplu, ei bine, ele trebuie duse toate, răbdate chiar, cu voia lui Dumnezeu. Aşa a fost să fie.

  Astăzi divorţul nu mai este văzut ca o pedeapsă sau ca un stigmat, numărul părinţilor divorţaţi a crescut, iar divorţurile în sine au devenit un simplu fapt divers. Unul din două cupluri va divorţa, spun statisticile. În curând, probabil, se va ajunge din ce în ce mai des şi mai mult la cuplul liber de obligaţii, care nu locuieşte în acelaşi loc, nu are decât voinţa de a se vedea şi a fi împreună doar atunci când ambii parteneri doresc acest lucru, când au chef unul de celălalt şi au plăcerea de a petrece împreună un timp de calitate.

  Tot astăzi însă divorţul nu mai are aceleaşi cauze, spun sociologii. Din ce în ce mai multe cupluri divorţează din cauză ca unul din parteneri flirtează sau petrece pur şi simplu prea mult timp pe reţelele sociale, că unul din doi stă prea mult în compania prietenilor şi a colegilor de serviciu sau că nu-şi îndeplineşte îndatoririle de soţ-soaţă în această căsnicie.

  Ambele optici sunt false. Divorţul, de ieri, de azi, de mâine, are o singură cauză şi un singur înţeles: el este un gest de revoltă împotriva unei stări de fapt care nu are nimic de-a face cu Absolutul. Oamenii se căsătoresc, atunci când nu o fac din aranjamente materiale sau interese care nu au nimic de-a face cu afectul, pentru că tind, într-un fel foarte instinctiv, de căutare a fericirii, să perpetueze nucleul originar. “Dacă prietenia este o concluzie, atunci iubirea este o concluzie dusă la absolut“, scrie filosoful german de origine coreeană Byung-Chul Han. Tradus în zece limbi şi fiind astăzi unul din cei mai revoluţionari filosofi, Han descrie în ultima sa carte, “Le désir ou l’enfer de l’identique” (editura Autrement, Paris, 2015), dorinţa Erosului, dintotdeauna, de a deveni Absolut, şi felul în care societatea în care trăim face şi mai imposibil acest lucru. “Iubirea este, pentru acest filosof care preia optica lui Hegel, o concluzie dusă la absolut pentru că ea presupune moartea, renunţarea la sine. Veritabila natură a iubirii ţine întocmai de capacitatea de a abandona conştiinţa de sine, a se uita într-un alt Eu“.

  În teoria sa, iubirea, erosul, a dispărut din viaţa noastră, fiind înlocuit cu aşa-zisă “viaţă stearpă” (în germana lui Giorgio Agamben ‘das blosse Leben‘, noţiune fundamentală care opune, plecând de la Hannah Arendt, ‘zoe’, vieţii calificate, bios politikos, altfel spus viaţa biologică, vieţii superioare, desăvârşite). O viaţă doar de amorul artei, goală, în virtutea inerţiei lumii moderne, aceeaşi despre care vorbeşte şi filosoful slovac Slavoj Žižek (Agonia erosului, Editura Humanitas), dar care ne-a invadat şi cotidianul. Într-un asemenea hal încât însuşi Erosul devine o complacere în care Celălalt este repede perceput ca un act matematic şi automat, fiziologic, cu obligaţie de randament, dragostea devine sexualitate pură. Fiinţa umană nu se mai bucură de nimic, trăieşte după cifre şi date statistice, într-o eră a Internetului în care nu mai este timp pentru… momente de linişte. Momente în care spiritul are timp să dezvolte ecuaţii şi teorii, puneri în fundamental şi multiple interogaţii retorice: cine sunt eu, cine e celălalt, ce-mi doresc de la el, ce este iubirea, ce nu vreau să ajungă?

  Femeile, ab ovo mai romantice, mai senzitive, reuşesc să resimtă frustrarea unei căsnicii sterpe, cu mult mai repede decât bărbaţii, de aceea şi cer mai repede divorţul. Cerebrale, odată copiii mari, realizează că de fapt ceea ce au crezut că este iubire/căsnicie nu este decât un compromis în care nu sunt nici măcar respectate. Dorinţa de a face ceva pentru a merita mai mult (deşi filosofii sunt toţi de acord cu sintagma “iubirea nu e pe merit”) le împinge la a prefera o viaţă singură dedicată copiiilor, decât o închisoare de aur.

  Problema şi cauza divorţurilor, orice îmbrăcăminte i-am da, rezidă deci în aceleaşi toposuri ancestrale: greşeala de a crede că mariajul este un scop în sine, când de fapt el este o călătorie, în doi, cert, dar tot un drum care se face mergând, şi a cărui finalitate este moartea întru Celălalt (la propriu sau la figurat), Portos (calea) care duce spre Eros; şi profunda neînţelegere care separă definiţia iubirii la femeie şi definiţia iubirii la bărbat – pentru bărbat, dintotdeauna şi în cele mai multe cazuri, iubirea este dorinţă, în timp ce pentru femeie iubirea este şi va rămâne tandreţe. In toate formele ei, şi una şi alta. Dorinţă de posesie, sexuală, verbală, de violenţă, sau tandreţe sexuală, verbală, spirituală, conjugală etc. Cam ca diferenţa dintre a face sex şi a face dragoste. Femeile vin de pe Marte, bărbaţii vin de pe Venus, spune atât un vechi precept cât şi cartea cultă a lui John Gray. Iubirea este nucleul platonician şi nimic altceva. Sunt aspecte şi detalii pe care nici epoca de piatră şi nici Facebook nu le vor schimba.

  Apreciat de 1 persoană

 6. anitanna zice:

  Celei care pleaca.. photo 2hptwlwjpg.png..Tu crezi c-a fost iubire-adevărată…
  Eu cred c-a fost o scurtă nebunie…

  Dar ce anume-a fost,
  Ce-am vrut să fie
  Noi nu vom şti-o poate niciodată…
  fragm. Celei care pleaca de Ion Minulescu. photo 00pc052Z3JP.gif
   photo 0_b6a3c_557d4c7a_L.png
   photo 2hptwlwjpg.png

  Apreciat de 1 persoană

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.