DUMNEZEU ESTE IUBIRE !


BUN VENIT,DRAG PRIETEN ,VIRTUAL !

“Iubirea nu are sfârşit, ea este o continuă ardere a sufletului, este o candelă veşnic aprinsă, este glasul şoptit care se aude doar în urechile celor care ştiu că lumea nu ar fi ajuns aici dacă sentimentul frumos nu ar fi existat în suflet

…ele celor care au ars pentru a lumina calea plină de întuneric a timpului, este acea stare de veghe continuă ce ţine sufletul în viaţă chiar şi după topirea trupului. Născută din har, nu din facere, acest foc dulce nu ţine cont de vremuri, de restrişti, de bunăstare, ci doar de beatitudinea împlinirii frumuseţii lui Dumnezeu pe pământ.

Căci unde dragoste nu e, nimic nu e, iar sufletul este mai sărac, trupul trece mai greu prin viaţă, fără bucuria pe care numai spiritul acesteia ţi-o poate dărui. Iubirea este sensul tuturor lucrurilor, existând peste tot în Creaţie, fiind unul din numele lui Dumnezeu

Jertfa pe cruce, din iubire faţă de om, a Mântuitorului Iisus Hristos, pentru refacerea comuniunii între om şi Dumnezeu, este pentru veşnicie pilda cea mai vie şi înfricoşătoare de iubire necondiţionată, curată şi deplină. Din iubire Dumnezeu a trimis pe Duhul Sfânt, Mângâietorul care ne învaţă iubirea.

Dacă Dumnezeu ar uita un singur gest, nu ar mai fi dragoste deplină. Ori de câte ori jertfim sinele nostru pentru aproapele săvârşim o răstignire a eului, care ne spală de zgura egoismului.

E drept, cu cât e mai mare iubirea, cu atât mai mari sunt şi suferinţele, dar merită. Un exemplu de deschidere şi jertfă în iubire este şi monahul acela care se ruga ca toţi oamenii să intre în Rai şi pe el să-l lase afară, la poartă, să-i păzească pe cei dinăutru. .Hrisostom Filipescu, Puţine cuvinte, multă iubire, Iaşi, 2013)

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la DUMNEZEU ESTE IUBIRE !

 1. anitanna zice:

  ..iubesc ,aceasta zi!
  Femeia trebuie iubită, nu înţeleasă. Acesta este primul pas către
  înţelegere. Prima lecţie a iubirii constă în a nu solicita iubire, ci în
  a o dărui. Fiţi dumneavoastră cel ce dăruieşte
  Osho
   photo flori.jpg


  Chiar în această clipă viaţa înfloreşte în tine. Bucură-te de ea
  şi împărtăşeşte-o cu alţii. Pentru că prin această împărtăşire, ea
  devine intensă. Prin această împărtăşire ea devine vitală.

  Osho photo ep3jdklZ8choP9fRum2z8B765RbulMMFZWKchSnf0nE951xGBqM8iQ.jpgFie ca gingăşia Primăverii, adierea Vântului, ciripitul Păsărelelor, lumina şi mângâierea Soarelui să ne facă sufletul mai frumos, să-l umple de bucurie ,liniste,iubire şi pace sfântă! Să dansăm fericiţi prin viaţă şi să ne bucurăm de tot ce există în spaţiul în care ne ducem existenta !
  O după-amiază binecuvântată !

  Apreciat de 3 persoane

 2. D.M. zice:

  Melodiile acestea niciodata nu sunt nepotrivite. Imi place la nebunie piesa asta, poate fi cantata de oricine.

  Apreciat de 3 persoane

 3. anitanna zice:

  Multumesc,D.M. ,da o melodie buna,frumoasa care inspira fiecareia din noi diverse stari…
  Si sa nu uitam,ca: ❤

  …din fiecare inima picura frumusete care in drumul ei devine perla ascunsa intr-una din miile de scoici care vegheaza lumea.SHEHEREZADA F

  Apreciat de 1 persoană

 4. anitanna zice:

  Buna dimineata!
  Muzica,adica si muzica,multa chiar ,aici pe toate paginile …dar o melodie buna,frumoasa inspira fiecareia din noi diverse stari… si de fiecare data,placte,reconfortante..
  Sa o ascultam….
  Si sa nu uitam,ca: ❤
  „din fiecare inima picura frumusete care in drumul ei devine perla ascunsa intr-una din miile de scoici care vegheaza lumea.”
  O dimineata de joi placuta si frumoasa !
  …gingăşia primăverii, adierea vântului, ciripitul păsărelelor, lumina şi mângâierea Soarelui să ne facă sufletul mai frumos, să-l umple de bucurie ,liniste,iubire şi pace sfântă !

  Sa asteptam in liniste,cu credinta si piosenie,LUMINA SFANTA… se apropie saptamana PAtimilor… se apropie INVIEREA DOMULUI … Floriile bat la usa…
  Să ne bucuram , fericiţi de viaţă ,să ne bucurăm de tot ce există în spaţiul în care ne ducem existenta !
  Viata merita traiata asa cum este ea,mai buna ori mai( ne) buna…. cum si cat dam sa stiti ca aia se intoarce ,primim…
  O după-amiază binecuvântată !
  Alaturi de voi,pot sa plang,sa rad,sa ma bucur,sa iert si sa iubesc,sa daruiesc ❤ … sa trimit ganduri bune si frumnoasa…intr-un cuvant:nu am teama sa rfac nimci di toate aceste !
  Fiti iubite(i) !
  SHEHEREZADA F

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.