Si fluturii plang,nu-i asa???


Şi fluturii plâng nu-i aşa?

Plâng când văd petalele florilor
rupte de vânt;
în nopţi,
cerniţi
de singurătate
Plng când se îneacă în roua ierbii
şi in ploi;
când nu zăresc copii
purtători de bucurie şi viaţă
în jurul lor.

Plang când le este întrerupt valsul cu soarele
şi nu mai aud
simfonia pământului;
când le sunt strivite aripile.
Prinşi devin trişti,
se lasă ofrandă
şi mor.
Sunt simbolul
sufletului şi al femeii.
Ea – plânge în singurătate
când îi sunt ucise
visele.
Zborul amândurora
în lumină,
o zbatere pentru viaţă
şi de trecere în lumea
de dincolo!

poezie de Angelina Nădejde (1 februarie 2013)

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Si fluturii plang,nu-i asa???

  1. anitanna zice:

    O seara minunata ..va doresc!

    „Dragostea îi arată omului cum ar trebui el să fie. Când iubeşti, descoperi în tine o nebănuită bogăţie de tandreţe şi duioşie şi nici nu-ţi vine să crezi că eşti în stare de o astfel de dragoste.”
    La om totul trebuie să fie frumos: şi faţa, şi îmbrăcămintea, şi sufletul, şi gândurile. Este frumoasă, fără îndoială, dar… te uiţi la ea: mănâncă, doarme, se plimbă, ne vrăjeşte pe toţi cu frumuseţea ei şi asta-i tot. Nu cunoaşte niciun fel de obligaţie. Alţii lucrează pentru ea… E adevărat sau nu? Iar o viaţă de trândăvie nu poate să rămână curată.

    citate din Anton Cehov

    SEARA PLACUTA !

    Apreciază

  2. anitanna zice:

    Zambeste………….. si priveste…

    .
    „Viata noastra este o continua asteptare…noi, asteptam si depindem … Asteptari dupa asteptari, in care ne simtim legati de maini si de picioare, simtim ca fara o anumita persoana nu suntem cine suntem… Prizonierii asteptarilor si, stapanii dezamagirilor. Nu se poate sa nu fim dezamagiti cand avem atatea asteptari, cand noi depindem de cei din jur pentru a ne simti si noi ca suntem oameni, cand respiram doar prin ceilalti, cand noi renuntam la libertatea individuala si cand bucuriile noastre tin de ceilalti…..Nu putem continua sa traim prin raspunsurile altora….este adevarat ca avem nevoie de confirmari si de iubire, dar nu existam doar fiindca cineva ne-a dat valoare…noi, existam si inainte, respiram, iubeam, dansam, imbratisam lumea…trebuie sa acceptam si binele si raul, sa acceptam diferentele si, sa invatam sa ne respectam alegerile personale…Succes!…si “nu lasa niciodata lucrurile cele mai importante in viata ta la mila lucrurilor neimportante.”
    (Goethe)
    O zi cat mai placuta !Buna dimineata lume buna si minunata!
    O zi frumoasa se anunta si pe la mine in sud de Moldova.. 😕
    Am cer senin,soare si 15 grade,asta noapte a fost mai cald decat pana acum… 😕
    Va invit in bucataria mea:https://anitanna.wordpress.com/aboutbucataria-cafenelei/bucataria-cafenelei/comment-page-105/#comment-159245 si sper sa va incante ce gasiti in ea; ❤ 😕
    Nu imi fac reclama, dar m-as bucura daca ati lasa si cateva retete pe care le faceti voi in bucatariile voastre pentru cei dragi,specifice locului in care traiti fiecare.
    Sa aveti o zi cu spor si cu multe bucurii nebanuite in ea.
    Va imbratisez!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.