CAFENEAUA TRANDAFIRUL ROSU , pagina 3

E ,IARNA!

ASTEPTAND IARNA!

Dumnezeu ne-a dat constiinta si suflet pentru a IUBI,pentru a ne BUCURA,pentru a IMPARTASI ….
Sa fiti binecuvantate,i cu toate acestea!

http:// Image
„>
Oare anul acesta va veni,MOSUL ?????

Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

297 de răspunsuri la E ,IARNA!

 1. Google zice:

  Here are some links to websites that we link to mainly because we feel they’re really worth visiting.

  Apreciază

 2. Today, I went to the beach front with my children.
  I found a sea shell and gave it to my 4 year
  old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She
  placed the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I
  had to tell someone!

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Doctorul Stie-Tot
  Charles Perrault

  A fost odată un tăietor de lemne care muncea din greu ca să-şi întreţină familia: tăia lemne sus la munte; apoi le transporta în oraş într-o căruţă veche, trasă de doi boi şi le vindea.

  Pe omul nostru îl chema Crab şi era foarte muncitor, deşi un pic naiv şi cam neştiutor.

  Într-o zi servitoarea unui medic cumpără lemne de la el şi îl rugă să i le ducă până acasă. Când ajunse Crab, medicul tocmai mânca. Înfometatul tăietor de lemne, înghiţind în sec după mâncărurile gustoase pe care le vedea, gândi că, dacă ar fi medic, ar putea mânca şi bea tot ce şi-ar dori. Şi, întorcându-se către doctor îl întrebă dacă şi el ar putea să fie medic.

  – Bineînţeles, îi răspunse doctorul. Nu trebuie decât să-ţi cumperi un abecedar dintre cele care au un cocoş desenat pe ele. Apoi îţi comanzi două costume elegante şi pui pe uşa casei tale o inscripţie care să spună aşa: ”Doctotul Ştie-Tot” şi aştepţi clienţii. Vei vedea.

  Naivul tăietor de lemne, care nu înţelesese viclenia medicului, îşi luă rămas-bun de la el, mulţumindu-i pentru sfat şi, fără să stea pe gânduri vându căruţa şi boii în piaţă. Cu banii obţinuţi îşi cumpără două costume şi un abecedar, şi, foarte încântat, merse acasă, unde îşi atârnă pe uşă inscripţia pe care era scris: ”Doctorul Ştie-Tot”. Şi se puse pe aşteptat clienţii.

  Înr-o zi veni un domn care întrebă de Doctorul Ştie-Tot.

  – Eu, care le ştiu pe toate, o să vă rezolv problema. Nu fiţi trist, bunule domn, îi răspunse Crab.

  Cavalerul îi oferi o sumă generoasă ca să afle cine sunt pungaşii care îl furau. Astfel îl conduse pe Crab spre casa sa. Îi însoţi şi nevasta lui Crab, căci tăietorul de lemne n-a vrut cu niciun chip să meargă fără ea. Când ajunseră, tocmai se servea prânzul, iar stăpânul îi invită la masă pe doctor şi pe soţia acestuia.

  Apăru atunci primul servitor care aducea bucate gustoase şi Crab îi spuse soţiei în şoaptă:

  – Margareta, uite-l pe primul!

  Spuse asta, referindu-se la primul fel de mâncare; dar servitorul, care era unul dintre hoţi, crezu că se referă la el şi, întorcându-se la bucătărie, le spuse colegilor săi:

  – Suntem pierduţi! Doctorul ăsta le ştie pe toate şi şi-a dat seama că noi suntem cei care l-au furat pe stăpân, pentru că atunci când a intrat, i-a spus soţiei sale, în şoaptă, că eu sunt primul.

  Când cel de-al doilea servitor intră să-i servească, Crab îi spuse iarăşi soţiei sale, referindu-se tot la felul de mâncare:

  – Margareta, acesta este al doilea!

  Servitorul ieşi înspăimântat şi le povesti celorlalţi ce păţise. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cel de-al treilea servitor, şi când apăru al patrulea, cavalerul îi ceru Doctorului Ştie-Tot să ghicească ce aduce în castron. Văzându-se într-o asemenea încurcătură, sărmanul tăietor de lemne îngână întristat:

  – Bietul Crab!

  Şi, cum de fapt în castron se aflau crabi, stăpânul casei crezu că invitatul chiar ghicise.

  Atunci servitorul îi făcu semn falsului doctor să meargă până la bucătărie. Acolo servitorii îi mărturisiră că sunt autorii furtului, dar că regretă şi că doresc să înapoieze banii. Apoi îi promiseră o mare sumă de bani dacă nu îi denunţă stăpânului lor.

  Doctorul acceptă şi hoţii îi arătară unde este ascunsă prada. Pe urmă, Crab se întoarse la masă şi spuse:

  – Am să caut în oracolul meu unde sunt ascunşi banii furaţi. Îşi scoase abecedarul şi începu să caute pagina pe care era desenat cocoşul. Dar cum dădea paginile două câte două, nu o găsi.

  – Aha, eşti aici şi va trebui să ieşi! strigă el.

  Şi în clipa aceea, cel de-al cincelea servitor, care se ascunsese după un dulap, ieşi fuga, crezând că se referea la el. În final, Crab îi divulgă cavalerului locul unde erau ascunşi banii, pe care acesta îi recuperă cu bucurie şi uimire, în acelaşi timp.

  Doctorul Ştie-Tot primi din partea stăpânului o mare sumă de bani, iar din partea servitorilor o alta, pentru că nu îi denunţase, şi astfel se îmbogăţi şi nu mai fu nevoit să taie lemne niciodată.

  Apreciază

 4. anitanna zice:

  Povestea crabilor
  – Claudiu

   photo 4cp2s.png

  Ieri am auzit o poveste interesanta la un training la care am participat. Se spune ca pescarii de crabi, atunci cand prind primul crab, il introduc intr-o cutie peste care pun un capac. Daca nu ar pune capacul, crabul ar putea iesi din cutie. Ba nu, e un fapt: sigur ar iesi din cutie.

  Incepand de la al doilea crab, pescarii nu mai pun capacul pentru ca se intampla un fenomen foarte interesant: crabul care ar incerca sa iasa din cutie este tras de celalalt sau de ceilalti inapoi in cutie. Deci orice crab care ar incerca sa evadeze este tras invariabil inapoi de catre ceilalti.

  Voi ati intalnit oameni crabi care sa va traga inapoi atunci cand vreti sa scoateti capul? Hmmm…dar sunt peste tot, as zice. Sunt oamenii aia care se vaita ori de cate ori deschid gura si carora le pute totul, oamenii aia care iti transmit, mai direct sau mai pe ocolite, mesajul “tu nu vei reusi, asta nu-i de tine, nu esti facut pentru asa ceva”. Asa-i?

  Va sfatuiesc sa-i ignorati! Fiti surzi la remarci de genul asta! Vor ramane crabi toata viata lor!

  Apreciază

 5. anitanna zice:

  Dovleacul cioplit sau „Lanterna lui Jack”

  Dovleacul cioplit, căruia i-a rămas numele de „Lanterna lui Jack”, este simbolul specific pentru Halloween. „Lanterna lui Jack” este legenda care fundamentează această sărbătoare. Este povestea irlandezului Jack, care a păcălit Diavolul să se urce într‑un măr. Pentru a‑l împiedica să se răzbune şi să‑i ia astfel sufletul, a desenat pe trunchiul copacului semnul crucii. L‑a lăsat să coboare, după ce a obţinut promisiunea că nu îl va ispiti. La moartea sa, Jack nu a fost primit în Rai din cauza firii viclene, dar nici în Iad, din cauza promisiunii făcute Diavolului. Prin urmare, acesta a ajuns să rătăcească prin lume, cu un felinar făcut dintr‑o gulie scobită, în care ţinea un tăciune, pentru a‑i lumina calea. Din această poveste îşi are originea şi cea mai cunoscută dintre tradiţiile de Halloween…

  Apreciază

 6. Google zice:

  here are some hyperlinks to web sites that we link to because we consider they may be really worth visiting

  Apreciază

 7. Pingback: Homepage

 8. Google zice:

  The details mentioned inside the report are several of the very best accessible.

  Apreciază

 9. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog centered on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information.
  I know my subscribers would enjoy your work. If you’re
  even remotely interested, feel free to send me an email.

  Apreciază

 10. inscore zice:

  Here is a superb Blog You may Find Fascinating that we Encourage You

  Apreciază

 11. Vanita zice:

  Thanks for the links Kickettes!!

  Apreciază

 12. Tabitha zice:

  Do you know how I avoid duplicate iCal alerts? (Apple support does not, so far…) I think b/c of iCloud calendar sharing concerning my husband and that i, I’m getting two alerts for every event on the iMac and on the iPhone. every thing is up to date and i have a new MacBook Pro and the new iPhone 4s.

  Apreciază

 13. anitanna zice:

  Azi voi trimite un gând sufletelor singure… Acelor oameni care nu au alături jumătatea cu care să îşi împartă viaţa. Singurătatea este chinuitoare… Şi, chiar dacă avem părinţi, fraţi, prieteni sau colegi cu care ne petrecem timpul, la sfârşitul zilei ajungem tot singuri între patru pereţi. Nu avem cu cine împărtăşi cele mai tainice trăiri, iar atunci când locuim singuri nu avem pe cineva care să ne aştepte acasă, sau pe cineva pe care să aşteptăm cu drag, pentru care să gătim, pe cineva cu care să împărţim zilele în care suntem bucuroși, bolnavi, trişti… Nimeni dintre cei care ne sunt părinţi, prieteni, colegi, nu pot umple anumite goluri din inima noastră şi nu ne pot oferi acea iubire de care depinde atât de mult sufletul omenesc. Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu… După atâta aşteptare, omul se resemnează cu singurătatea şi se abandonează ei… Uneori rămâne un licăr de speranţă, alteori nu. Faptul că nu are alături un suflet pereche îl face să se simtă incomplet… Faptul că nu este iubit îl împovărează cu complexe, facându-l să creadă că nu este suficient de frumos, de bun… Aşteptarea îndelungată îl face să creadă că e prea târziu… Îl face să uite puterea îmbrăţişărilor, magia privirilor pline de iubire şi îl face să creadă că iubirea există doar în poveşti sau doar pentru oamenii privilegiaţi. Nu! Niciodată nu este prea târziu să te îndrăgosteşti şi să îţi găseşti jumătatea sufletului!
  Iubirea nu poate fi atinsă pentru că e lăsată de la Dumnezeu ca ea să ne atingă pe noi.
  Fiti binecuvantate,i !

  Apreciază

 14. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

  Apreciază

 15. Jarrett zice:

  Fantastic collection, Eric, appreciate it. Bookmarked and shared 🙂

  Apreciază

 16. anitanna zice:
  https://anitanna.wordpress.com/pagina-pensionarilor-1/https://anitanna.wordpress.com/pagina-pensionarelor/#comment-61748
  Va rog sa vizitati si aceasta pagina..
  Pe acest blog veti gasi ce va doriti,dar si multe imagini… astea fac deliciul privirii,gandurilor si a mintii.. :P: … vietii… :P:
  Numai privind,iti amintesti,iar amintirea ,uneori face minuni… :D:
  https://anitanna.wordpress.com/2012/11/18/ploaia-si-noi/
  O zi excelenta alaturi de cei dragi,frumosi si buni!
  „Oamenii care se iubesc unii pe alţii profund şi adevărat sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Ei pot avea foarte puţine lucruri, pot să nu aibă nimic, dar sunt oameni fericiţi.
  Maica Tereza

  ApreciazăApreciază

  Dumnezeu ne-a dat constiinta si suflet pentru a IUBI,pentru a ne BUCURA,pentru a IMPARTASI ….
  Sa fiti binecuvantate,i cu toate acestea!

  Apreciază

 17. anitanna zice:

  DESCÂNTEC DE PLOAIE
             de Ana BLANDIANA

  Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile,
  Înnebunitele ploi şi ploile calme,
  Ploile feciorelnice şi ploile-dezlănţuite femei,
  Ploile proaspete şi plictisitoarele ploi fără sfârşit,
  Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile,
  Îmi place să mă tăvălesc prin iarba lor albă, înaltă,
  Îmi place să le rup firele şi să umblu cu ele în dinţi,
  Să ameţească, privindu-mă astfel, bărbaţii.
  Ştiu că-i urât să spui „Sunt cea mai frumoasă femeie”,
  E urât şi poate nici nu e adevărat,
  Dar lasă-mă atunci când plouă,
  Numai atunci când plouă,
  Să rostesc magica formulă „Sunt cea mai frumoasă femeie”.
  Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că plouă
  Şi-mi stă bine cu franjurii ploii în păr,
  Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că-i vânt
  Şi rochia se zbate disperată să-mi ascundă genunchii,
  Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că tu
  Eşti departe plecat şi eu te aştept,
  Şi tu ştii că te-aştept,
  Sunt cea mai frumoasă femeie şi ştiu să aştept
  Şi totuşi aştept.
  E-n aer miros de dragoste viu,
  Şi toţi trecătorii adulmecă ploaia să-i simtă mirosul,
  Pe-o asemenea ploaie poţi să te-ndrăgosteşti fulgerător,
  Toţi trecătorii sunt îndrăgostiţi,
  Şi eu te aştept.
  Doar tu ştii –
  Iubesc ploile,
  Iubesc cu patimă ploile, înnebunitele ploi şi ploile calme,
  Ploile feciorelnice şi ploile-dezlănţuite femei… 

  Apreciază

 18. I experience go through great webpages plus completed many websites,but your job is really wonderful.Hats off with your responsibility not to mention truth.Do continue to keep all of us apprised in future too.

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.